ТОП скандальних тендерів на Волині. ПІДСУМКИ 2022

image
Оля Коновалова / 20.12.2022 / 0 Коментарів

Редакція Insider Media зробила підбірку тендерів, які нас здивували своєю ціною та змістом.

2022 рік став неабияким випробуванням для українців та волинян зокрема, адже повномасштабна війна не оминула нікого. Чи не кожен українець у цей час став волонтером, адже якщо хтось збирав допомогу, то інший – донатив на її придбання. Та все ж закупівлі проводили й державні органи та громади і подекуди до деяких тендерів виникало чимало запитань.

Як от для чого влада невеличкого селища на Волині купує сцену за 300 000 грн?

Так, управління гуманітарної політики Локачинської селищної ради вирішило придбати мобільну каркасну збірно-розбірну тентовану сцену з подіумом довжиною 7,5 м.

15-мільйонний тендер щодо реконструкції адміністративної будівлі у Ковелі довелось оскаржувати у суді. З таким позовом звернулась Ковельська окружна прокуратура, яка  встановила, що процедуру закупівлі проведено із порушеннями вимог Закону України «Про публічні закупівлі», адже тендерна пропозиція переможця торгів не відповідала умовам тендерної документації.

Не залишились без уваги ЗМІ також тендери на облаштування укриттів у навчальних закладах області.

Здебільшого громади ремонтували підвали в школах та дитсадках, сільських будинках культури. Ремонт яких укриттів обійшовся найдорожче, журналісти проаналізували на основі інформації, що міститься в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Так, найдорожче укриття обійдеться у 1,672 млн грн.

Ще один тендерний скандал, в який втрапили державні органи влади та структури – це закупівля меблів у фірми з російським капіталом, яка вже після повномасштабного вторгнення підписала  контрактів з сільськими радами, поліцією, медиками та комунальниками на 280 тисяч гривень.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Гербор-Холдінг» зареєстроване у Володимирі і працює понад чверть століття. Створили його громадянин Росії Валерій Гершон і волинянин Олег Борбелюк

До вересня 2022-го структура власності ТОВ «Гербор-Холдінг» виглядала так: 50% належало польській фірмі «ЕЕП Холдинг», 19% – Олегові Борбелюку, 14% – його російському партнеру Валерію Гершону, по 5% – дітям Валерія Гершона – Яні, Євгенії та Кірілу і 2% – Наталії Борбелюк. У вересні частка Валерія Гершона перейшла до польського товариства «ЕЕП Холдинг». Тим не менше, 15% так і залишилося у дітей Гершона.

За дев’ять місяців повномасштабної війни чотири комунальні підприємства, лікувальний заклад Міністерства внутрішніх справ, Головне управління поліції на Волині і одна сільська рада купували меблі у ТОВ «Гербор-Холдінг». Загальна вартість угод сягнула 280 тисяч 506 гривень.

Шляхом проведення державних закупівель вдалось також придбати дороге тактичне взуття як для спецпризначенців інспекторам муніципальної варти.

Вартість закупівлі – 71 600 грн. Таким чином, вартість 1 пари взуття сягнула 3 580 грн. Що цікаво, у документації до закупівлі чітко вказали «екологічні вимоги» - взуття формене (черевики M-TAC). У торгах здобув перемогу ФОП Кісіль Ярослав Тарасович, з яким 21 березня 2022 року уклали договір на поставку.

Взагалі департамент мунварти вже не вперше проводить дивні закупівлі.

ВСІ ПІДСУМКИ РОКУ: 

ТОП російських колаборантів, яких затримали на Волині. ПІДСУМКИ 2022

ТОП призначень на Волині. ПІДСУМКИ 2022

Найрезонансніші аварії на Волині. ПІДСУМКИ 2022

ТОП публікацій Insider Media. ПІДСУМКИ 2022

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *