ТОП скандалів на Волині. ПІДСУМКИ 2022

image
Оля Коновалова / 26.12.2022 / 0 Коментарів

Попри повномасштабне вторгнення, яке так чи інакше вплинуло на кожного українця, у 2022 році не обійшлось без скандалів — політичних, релігійних та кадрових.  Редакція Insider Media нагадує, якими були найгучніші скандали року на Волині.

Так, невдовзі після повномасштабного вторгнення волиняни почали обговорювати  те, що посадовець, ексдепутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський не повертається з-за кордону, куди виїхав за кілька днів до 24 лютого.

В його підпорядкуванні було більше сотні комунальних (тобто тих, які належать громаді області) закладів. Серед них лікарні, освітні, оздоровчі заклади тощо, які приймають переселенців, допомагають в забезпеченні обороноздатності країни. Такий вчинок Михайла Імберовського сповна оцінили користувачі соцмереж. 

Посадовцю закидали також, що він нібито підробив заяву про відпустку, яка мала б пояснити його відсутність на робочому місці.

Зрештою, його звільнили з посади начальника відділу комунального майна Волинської обласної ради за власним бажанням.

У скандал з поїздкою за кордон під час воєнного стану «влип» і радник голови облради, директор КЗ «Луцького міського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Олександр Кулаков. Наприкінці вересня він з сім’єю відпочивав у Туреччині, втім його дружина мала необережність поділитися світлинами з відпочинку у соцмережах. Фотографії сколихнули Мережу, оскільки виїзд чоловіків призовного віку за межі України, за винятком окремих категорій громадян, заборонений.

Згодом Олександр Кулаков прокоментував поїздку та все ж голова облради Григорій Недопад звільнив Олександра Кулакова з посади радника.

Не встигли волиняни забути і про ще один гучний скандал пов’язаний з обласною радою, який мав місце не так давно.

Так, восени у Волиньраді почали заявляти, що Головне управління податкової служби України у Волинській області нібито чинить тиск на бізнес. З цього приводу депутат Володимир Бондар створив робочу групу, яка мала б розглядати факти порушень. Що цікаво, податківців на засідання цієї групи не запрошували.

Натомість на сесії вирішили заслухати звіт керівника податкової Сергія Лисеюка і що цікаво – визнати його незадовільним. Саме такий проєкт рішення підготував депутат Володимир Бондар. На сесію Сергій Лисеюк не з’явився, в цей же час до приміщення ГУ ДПС намагались потрапити журналісти одного з місцевих телеканалів, тож Григорій Недопад, заручившись підтримкою депутатів оголосив перерву у засіданні і сам пішов до приміщення ГУ ДПС, щоб з'ясувати, чому не пускають медійників.

Зрештою, депутати проголосували за те, щоб визнати роботу Сергія Лисеюка незадовільною.

Ще один «кадровий» скандал цього року розгорівся довкола очільниці Шацького національного природного парку Марії Христецької. Її підозрюють у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах, видачі завідомо неправдивих офіційних документів, заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та у використанні завідомо підробленого документа.

За даними слідства, посадовиця прийняла на роботу двох людей, які фактично роботи не виконували і не були присутні на робочому місці, забезпечила внесення упродовж жовтня 2021 року – червня 2022 року в табелі обліку використання робочого часу неправдивих відомостей про них і підписувала ці табелі.

Таким чином цим працівникам було виплачено заробітну плату, відтак розтрачено понад 615 тисяч бюджетних гривень. Окрім того, директор парку залучила підприємця у злочинну схему задля заволодіння шахрайським шляхом державними коштами.

Уклавши договір про надання послуг за програмою «муніципальна няня», які насправді не надавалися, посадовиця подала документи на відшкодування їй витрат на їх оплату в загальній сумі 23052 гривні та отримала ці кошти. Слідство по цій справі ще триває, а на його час Марія Христецька перебуває під домашній арештом.

Ще одним гучним скандалом цьогоріч на Волині був суд між батюшкою московського патріархату та батьком загиблої медикині Олени Созонюк Василем.

Ситуація загострилась ще весною, коли громада села вирішила перейти до ПЦУ.

Перехід був тривалим і скандальним, адже отець Святослав Чижук не підтримував рішення більшості й хотів лишитися при московському патріархаті.

Священник закривав ворота церкви, відрізав світло сусіду, аби більшість не зайшла всередину. Деякий час прихильники мп проводили богослужіння в палатці.

Натомість Василь Созонюк завжди відстоював Українську церкву і вболівав, аби місцевий храм у селі покинув лоно мп. Тоді батюшка його й не злюбив. А згодом і взагалі поскаржився правоохоронцям, що Василь Созонюк його побив. Під час слідства батюшка вимагав, щоб Василь Созонюк заплатив йому моральну шкоду, мовляв, йому вже прийшли виплати за загиблу доньку.

На підтримку родини Созонюків стало все село, люди навіть їздили на судові слухання до Ковельського міськрайонного суду. Зрештою, коли справа набула широкого розголосу та суспільного резонансу батюшка відкликав свою заяву та просив суд закрити провадження, що, врешті решт суд і зробив.

 

ВСІ ПІДСУМКИ РОКУ: 

ТОП російських колаборантів, яких затримали на Волині. ПІДСУМКИ 2022

ТОП призначень на Волині. ПІДСУМКИ 2022

Найрезонансніші аварії на Волині. ПІДСУМКИ 2022

ТОП публікацій Insider Media. ПІДСУМКИ 2022

ТОП скандальних тендерів на Волині. ПІДСУМКИ 2022

ТОП хабарників, яких затримали на Волині. ПІДСУМКИ 2022

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *