Лише одна фірма хоче реставрувати Гостинний двір Прайзлерів. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Лише одна фірма хоче реставрувати Гостинний двір Прайзлерів. ФОТО
image
Наш Інсайдер / 04.10.2023 / 0 Коментарів

Відбулося розкриття конкурсних заявок для визначення приватного партнера в реалізації проєкту «Реставрація з пристосуванням та управління нежитловим приміщенням, що розташоване за адресою вул. Кафедральна, 4 у м. Луцьку».

Як повідомив міський голова Луцька Ігор Поліщук, цей проєкт передбачає реставрацію пам’ятки архітектури, а також відновлення у ній історичної функції готелю з рестораном.

Так, заявку на конкурс подав один претендент – це консорціум у складі ТОВ «Любарт ЛТД» та ТОВ «Рібас Хотелс Груп».

"Як бачимо з візуалізації проєкту, передбачається грамотна й стильна реставрація памʼятки. За попередньою інформацією, крім ресторану й готелю буде й кафе з літнім майданчиком в дворику приміщення та сувенірна крамниця.

Оцінка конкурсних пропозицій здійснюється у два етапи: на першому проводиться прекваліфікація учасників, на другому – оцінка конкурсних пропозицій. Отож сьогодні конкурсна комісія лише відкрила «конверти» першого етапу. Далі – оцінка заявки на відповідність конкурсній документації", - написав Ігор Поліщук.

Він каже, що переконаний: реалізація цього проєкту додасть активності в життя нашого Старого міста, зробить його більш привабливим для лучан та туристів, створить нові робочі місця та збільшить податкові надходження в бюджети різних рівнів.

Нагадаємо, влітку 2022 року в дворі Будинку Прайзлерів громадська організація молодих урбаністів «Семиярусна гора» власними силами облаштувала Гостинний дворик, для того, аби люди мали можливість там відпочивати та проводити різні публічні заходи. «Семиярусна гора» активно виступала за збереження будівлі та пропонувала провести відкритий архітектурний конкурс. Для цього активісти навіть намагались організувати громадські обговорення, з чим звернулися до міської ради, втім отримали відмову.

Натомість міська рада ініціювала свої громадські слухання, на яких помітили чимало працівників бюджетних установ громади та різних структурних підрозділів міської ради. 

Зрештою, питання таки «протисли» і, як заявляли активісти, на розгляд сесії вносили поспіхом та «під покровом ночі».

А вже 26 квітня Луцькрада зобов’язала виконком утворити конкурсну комісію з визначення приватного партнера, який реконструюватиме Будинок Прайзлерів.

 

 

 

 

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *